Aláírtuk!

Tegnap aláírtuk az adásvételi szerződést, így már nincs visszaút, megvesszük a házikót! A vételárat január 7-én rendezzük majd, és elvileg január 18-ig megkapjuk a kulcsokat is.

Az a tervünk ezzel a bloggal, hogy dokumentáljuk a felújítást, amennyire tudjuk. Tisztában vagyunk vele, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket – legalábbis most még ezt gondoljuk – de majd a blog alapján kiderül, mennyire voltunk felkészültek.

Nade beszéljünk a házikóról! A telek egy kisvárosias kerületben van, 543 nm (kb 14.5 x 37.5 m) és áll rajta egy 80nm-es kis ház illetve egy kb 40nm-es garázs meg pár kisebb melléképület. Ez az alaprajz, innen indulunk:

A tájolás kb úgy néz ki, hogy a nappali-háló helyiségek néznek a csendes utca felé (előkerttel), ezek délkeleti tájolásúak. Igen, sajnos a tűzfalunk a délnyugati, de én ettől annyira nem vagyok megijedve, mert jelenleg is ésszakkeleti fekvésű lakásban lakunk, és ahhoz képest ez világos lesz nagyon. 🙂

Az északnyugati hálószoba felől van még egy kb 15 nm-es alápincézett terasz, ahova most nincs közvetlen kijárat. A végcél az, hogy legyen egy élhető konyha-nappalink lehetőleg terszkapcsolattal, 2 fürdőszoba, illetve 3 hálószoba. A melléképületekről nem nyilatkozom, arról majd beszámol a férjem. 🙂

Amit már most tudunk, hogy a fafödémünkben van 1-2 hajlott gerenda, van pár régebbi beázásnyom, de maga a tetőszerkezet nincs rossz állapotban. A fűtést a ’80-as években “korszerűsítették”, így az alaprajz annyiban módosult, hogy a wc hátsó része a fürdőszobához lett csapva, és ott van most a cirkó kazán. Öntöttvas radiátorok vannak és tapéta a legtöbb helyiségben. Ha lesz kulcsunk a házhoz, töltök még fel képeket a kiindulási állapotról.